Ademcoaching in Harderwijk

Betere controle over je ademhaling

Heb je last van vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, pijn in nek en schouders of problemen met de ademhaling, zoals benauwdheid of hyperventilatie? Een bewuste ademhaling is een prachtig, effectief middel om daar iets aan te verbeteren. Ook jouw gedachten en emoties spelen een rol. Ik gebruik een methode om je te helpen zicht te krijgen op je (vaak belemmerende) overtuigingen. De combinatie van deze beide dingen kunnen er voor zorgen dat lichaam én geest meer tot rust kunnen komen.

Ademhalingsoefeningen

Als mens beschik je over een heel ademgebied. Maar we zijn niet gewend om dat hele gebied te gebruiken. Door allerlei gebeurtenissen in je leven ga je op een bepaalde manier ademhalen: oppervlakkiger en minder vrij. Goed leren ademen begint dus bijeen heldere analyse. Ik voer metingen uit en stel je vragen over hoe je leeft en denkt. Ook onderzoek ik je adempatroon in diverse situaties.

Als je weet hoe jij ademt en welke invloed dat heeft op jouw lichaam en geest, dan ben je al een heel eind. Op basis van de ademanalyse bekijken we hoe jij je ademhaling zélf positief zou kunnen verbeteren.  Ademhalingsoefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen kunnen ervoor zorgen dat jij beter gaat ademen. Ik pas de methode toe die het best bij jou werkt.

Hartcoherentie

Als we inademen, versnelt onze hartslag. Bij het uitademen vertraagt die. Is er balans tussen het in- en uitademen, dan is er sprake van hartcoherentie. Als je veel stress ervaart in je leven, dan zie je dat terug in je hartritme. Met behulp van een biofeedbacktoestel en -app wordt het hartritme zichtbaar op een computerscherm, smartphone of tablet. Ik geef je oefeningen waarbij je je hartcoherentie zelf positief beïnvloedt.  

Ieder mens heeft een gas- en rempedaal. Druk je het gaspedaal te langdurig in, dan kom je moeilijk tot rust, ook als je even niets hoeft. Werken met je adem brengt rust, balans, ontspanning en veerkracht. De voet gaat van het gaspedaal. Klachten verminderen en je krijgt nieuwe energie.

Ervaarbare adem

In de ervaarbare adem wordt je uitgenodigd je eigen adem te onderzoeken/ te leren kennen. Met een open houding ervaren waar beweegt mijn adem in mijn lichaam, wat voor ritme heeft mijn adem, is er een adempauze en waar bevind zich die, is de adem diep of oppervlakkig? Er is veel waar te nemen aan de adem. Het hele lichaam ademt en je kan op alle lagen van het lichaam de adem uitnodigen door aanraken en bewegen.
Open staan voor de adem,  uitnodigen en deze zijn eigen ruimte in laten nemen, niets forceren. Je richt je aandacht op je adem zonder deze bewust te sturen. Je laat de adem komen, je laat de adem gaan en wacht totdat deze vanzelf weer komt.

Groepslessen ervaarbare adem

In een kleine groep op onderzoek gaan naar je eigen adem. Door middel van speelse en simpele bewegingsoefeningen de adem weer uit te nodigen zodat deze weer vrijelijk kan stromen en er ademruimte ontstaat.
Spreekt dit je aan? vraag naar de mogelijkheden.

Contact

Hartcoherentie- meting

Contact gegevens
06 - 16449916
evelien@kom-op-adem.nl
www.kom-op-adem.nl
Klavermeen 30
3844 PS Harderwijk
KvK: 71237550