28/8/2024

-

4/9/2024

Retraite Herbron jezelf

De retraite vindt plaats op een prachtige locatie in Skåbu, Noorwegen.

Kom op adem in Noorwegen

Ben je op zoek naar een manier om je te herbronnen en wil je de verbinding met jezelf en de natuur versterken? Dan is deze adem- en lichaamswerk retreat in de Noorse natuur iets voor jou! Ik leidt samen met Lars Lutje Schipholt eind augustus een retraite waarin je helemaal tot jezelf kunt komen om jezelf te ontmoeten.

Lars woont en werkt in Noorwegen. Hij is de oprichters van Norway retreat en is gespecialiseerd in het organiseren van ontspannende en verdiepende retraites in de prachtige ruige Noorse natuur. De retraites vinden plaats op een prachtige locatie in Skåbu, Zuid-Noorwegen. Het hooggelegen dorpje en de oude boerderij van de retraiteplek zijn omgeven door bergen, bossen en meren.

Mijn liefde voor Noorwegen dateert al van 1980, toen ik voor het eerst in Noorwegen op vakantie was met familie. De ongereptheid, grootsheid en schoonheid van de natuur gaven mij een gevoel van verwondering, ontzag, nederigheid en dankbaarheid. Een land om van te houden en regelmatig naartoe terug te keren.

De adem en lichaamswerk retraite bij ‘Norway Retreat’ is een unieke kans voor jou om te vertragen, te ontspannen en meer in contact te komen met jezelf. Kortom, ‘Kom op adem’ en herbron jezelf met een Noorwegen retraite

Voor meer informatie
https://norwayretreat.com/herbron-jezelf/
https://www.kom-op-adem.nl/evenementen

Vergroot je veerkracht

Kom tot jezelf

Je bent een harde werker en staat volop in het leven. Betrokken bij wat je doet en begaan met je medemens, zit je niet snel bij de pakken neer. Toch geeft je lichaam signalen dat er iets niet stroomt. Je ervaart stress en je voelt je regelmatig uitgeput. Is het nodig is om altijd te moeten voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld? Lijkt er een disbalans tussen wat je energie geeft en kost? Zoek je een nieuwe ingang om dit patroon te doorbreken?

Verras jezelf

Houd de boot niet langer af en kom naar Noorwegen. De ruige, overweldigende schoonheid van de Noorse natuur geeft rust, ruimte en helderheid. Ervaar hoe meditatie, lichaams- en ademwerk je helpen om meer in je lijf te komen, in het nu. Je gaat spelenderwijs de weg naar binnen om je te verbinden met wat je werkelijk bezielt. Als je van hieruit de ander tegemoet treedt kan er meer balans ontstaan. Niet alleen tijdens de retraite maar ook daarna.

Kom op adem in je lijf

Zelfzorg en begrenzen

Echt voelen doe je vanuit stilte. Naast lichaamswerk en meditatie is ademwerk een krachtige ingang om in de stilte en dichter bij jezelf terecht te komen. Adem kan ook zachtheid en energie geven en heeft invloed op je staat van zijn. De eenvoudige oefeningen kun je eenvoudig integreren in je dagelijkse leven.

Veel valt op z’n plek door eerst op gevoelsniveau te ervaren wat er in de onderstroom gebeurt. Vervolgens brengen we dit naar de cognitievebovenstroom. De voet gaat van het gaspedaal. We reiken je handvatten aan om het geleerde te integreren in je dagelijks leven. Jouw levensenergie kan weer vrij stromen.

In deze retraite

 • ontdek je spelenderwijs hoe je ruimte kan geven aan je eigen adem, waardoor je levensenergie vrijer kan stromen
 • kom je in je lichaam met lichaamswerk, meditatie en ademwerk
 • leer je beter te luisteren naar je lichaam en naar de informatie die hierin verborgen ligt
 • maak je je eenvoudige oefeningen eigen, waarmee je je leven positief kunt beïnvloeden
 • vergroot je je bewustzijn op gewoontes of conditioneringen om meer in verbinding met jezelf te blijven
 • is er dagelijks ruimte voor het delen van ervaringen, vanuit verstilling en vertraging, afgestemd, in ‘het nu’
 • zijn we we ook regelmatig buiten, afgestemd op het weer
 • is er de optie van 1:1 ondersteuning of reflectie.

Ons team van professionals zorgt voor de bedding en structuur waarin je jezelf kunt zijn en welkom bent met wat er is. Tijdens deze bewustwordingsreis is de begeleiding in handen van Lars en Evelien. De maaltijden worden verzorgd door een professionele kok.

Retraite voor lichaam & geest

In deze retraite maak je deel uit van een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Je krijgt lekkere, gezonde vegetarische/veganistische maaltijden, vers voor je bereid door een professionele kok. En je bent te gast in een prachtige authentieke boerderij met een goed geoutilleerde groepsruimte die prima bereikbaar is met auto of trein.

Tussen de programma-onderdelen is er voldoende ruimte om te genieten van de natuur, reflectie en ontmoeting. Kortom: we gaan bewegen, dansen, ontspannen, openen, verzachten, loslaten, spelen en natuurlijk: genieten. Wat kun je verwachten van onze retraites?

Financiële investering

Jouw investering voor deze 8 daagse retraite:

• particulieren: €1450,-*
• zzp’er: €1950,-*
• via werkgever: €2450,-**


Dit is excl. reis naar/van Skåbu. Onze retraites zijn vrijgesteld van BTW.

Onze activiteiten zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar als je werkgever dit vergoedt vanuit bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkel budget of als je een eigen onderneming hebt. Dit laatste levert je fiscaal normaal gesproken in Nederland 37-50% en België 25-50% belastingvoordeel op (laat weten als dit niet geldt voor jou).

Wat krijg je?

 • Verblijfskosten (8 dagen, 7 overnachtingen)
 • Verdiepend, ontspannend én integrerend programma
 • 2 ervaren, complementaire begeleiders, 1 kok en facilitair     ondersteuner
 • Koffie en thee gedurende de dag
 • Gezonde veganistisch of vegetarische maaltijden (zoveel mogelijk     biologisch en/of kleinschalig verbouwd)
 • Overnachting in twee persoons slaapkamer
 • Linnengoed en handdoek
 • Optionele individuele sessie
 • Begeleide wandeling de bergen in
 • Kennismakingsgesprek om behoeftes te polsen en vragen te beantwoorden
 • Kosteloos advies en hulp bij boeken reis.

Opties

 • Per retraite hebben we ruimte voor 2 deelnemers die, vanwege weinig inkomsten, met korting willen deelnemen. Neem daarvoor contact met ons op.
 • Je slaapt in een 2 persoonskamer (deels stapelbedden). Meerprijs 1     persoonskamer:
 • €395,- (1p slaapkamer obv beschikbaarheid)
 • €695,- (luxe suite obv beschikbaarheid).

Reisnaar Noorwegen

Graag stimuleren we dat je duurzaam reist en het vliegtuig mijdt. De retraiteplek is vanuit Nederland of Vlaanderen prima bereikbaar met trein, boot en/of auto. Wij helpen je graag bij het boeken van je 2 daagse treinreis via Denemarken en Zweden.

Makkelijkste is het kopen van een 4 daagse interrail pas. Deze kost €258,- (excl. aanbevolen zitplaatsreserveringen à ca. €5,- per dag en overnachtingskosten voor de heen- en terugreis van €30 à €100,-/nacht. Reis je graag comfortabel in 1e klas? Dat kan met interrail voor €328,-.

Wil je minder lang treinen? Neem dan in plaats van een hotel onderweg in Zweden de DFDS nachtboot tussen Kopenhagen en Oslo. Dat kan als je ruim van te voren boekt met onze hulp voor ca. 100,- enkele reis.

Meld je aan

Dank je wel voor je aanmelding. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

HERSTEL DE VERBINDING MET JE WARE NATUUR 

bewustzijnsontwikkeling • lichaamswerk • meditatie • wandelen

Deze retraite is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een manier om te ontspannen, te vertragen en meer in contact te komen met zichzelf. De retraite vindt plaats op een prachtige locatie in Skåbu, Noorwegen. Het dorpje is omgeven door bergen, bossen en meren.

Jezelf herbronnen

Vanuit ruimte in een veld van aandacht en betrokkenheid, ervaar je de verbinding met je essentie. Onder professionele begeleiding doe je nieuwe inzichten op en verbeter je de balans tussen lichaam en geest en krijg helder wat helder wil worden.

Aanbod

We werken met kleine groepen en bieden je een unieke combinatie van ruige natuur, verdiepend programma, bijzondere locatie en ervaren begeleiding. Een optimale bedding om de opgedane ervaringen te integreren en mee naar huis te nemen. Je bent welkom met alles, het mag er allemaal zijn. We streven nergens naar en we zijn niet uit op een succesverhaal. Want het leven ís rimpelig. De uitnodiging is om volledig aanwezig te zijn en daarin jezelf op een dieper niveau te leren kennen. Want daarin schuilt de kracht.

In deze retraite

 • ontdek je spelenderwijs hoe je ruimte kan geven aan je eigen adem, waardoor je levensenergie vrijer kan stromen
 • kom je in je lichaam met lichaamswerk, meditatie en ademwerk
 • leer je beter te luisteren naar je lichaam en naar de informatie die hierin verborgen ligt
 • maak je je eenvoudige oefeningen eigen, waarmee je je leven positief kunt beïnvloeden
 • vergroot je je bewustzijn op gewoontes of conditioneringen om meer in verbinding met jezelf te blijven
 • is er dagelijks ruimte voor het delen van ervaringen, vanuit verstilling en vertraging, afgestemd, in ‘het nu’
 • zijn we we ook regelmatig buiten, afgestemd op het weer
 • is er de optie van 1:1 ondersteuning of reflectie

Kom op adem in Noorwegen

Ik ben al jaren gefascineerd door de kracht van de adem en het lichaamswerk om mensen te helpen ontspannen en in contact te komen met zichzelf.  Ik heb mij gespecialiseerd in verschillende vormen van lichaams- en ademwerk.

Lars en Marlí zijn de eigenaren van Norway retreat. Zij zijn gespecialiseerd in het organiseren van verdiepende retraites in de Noorse natuur. Op hun website is hier meer over te lezen: https://norwayretreat.com.

Mijn eerste kennismaking met Noorwegen was in 1980, toen ik daar met familie was werd ik meteen gegrepen door de schoonheid van de ruige natuur, het ongerepte.
Dus toen Lars mij vroeg om met hem samen te werken, was ik meteen enthousiast. Ik zag het als een unieke kans om mijn liefde voor Noorwegen en mijn expertise in adem- en lichaamswerk te combineren.

Locatie

Geniet op een magische plek van de ongerepte en ruige Noorse natuur. We verblijven in Husjulien Gård in een unieke bergboerderij met wortels die honderden jaren teruggaan. De gebouwen zijn 200 tot bijna 400 jaar oud. Dit vakantiehuis is voorzien van 8 slaapkamers, een woonkamer, sauna, 3 badkamers, trainingsruimte, meditatieruimte, etc.

Omgeving

Skåbu ligt 900 meter boven de zeespiegel en is de hoogst gelegen plattelandsgemeenschap vanNoord-Europa, met ongeveer 500 permanente inwoners. Het ligt 88 kilometer ten noordwesten van Lillehammer. Deze plek is ook prima met trein, boot en/of auto bereikbaar vanuit Nederland of Vlaanderen. Vliegen hoeft dus niet.

Vergroot je veerkracht

Kom tot jezelf

Je bent een harde werker en staat volop in het leven. Betrokken bij wat je doet en begaan met je medemens, zit je niet snel bij de pakken neer. Toch geeft je lichaam signalen dat er iets niet stroomt. Je ervaart stress en je voelt je regelmatig uitgeput. Is het nodig is om altijd te moeten voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld? Lijkt er een disbalans tussen wat je energie geeft en kost? Zoek je een nieuwe ingang om dit patroon te doorbreken?

Verras jezelf

Houd de boot niet langer af en kom naar Noorwegen. De ruige, overweldigende schoonheid van de Noorse natuur geeft rust, ruimte en helderheid. Ervaar hoe meditatie, lichaams- en ademwerk je helpen om meer in je lijf te komen, in het nu. Je gaat spelenderwijs de weg naar binnen om je te verbinden met wat je werkelijk bezielt. Als je van hier uit de ander tegemoet treedt kan er meer balans ontstaan. Niet alleen tijdens de retraite maar ook daarna.

Zelfzorg en begrenzen

Echt voelen doe je vanuit stilte. Naast lichaamswerk en meditatie is ademwerk een krachtige ingang om in de stilte en dichter bij jezelf terecht te komen. Adem kan ook zachtheid en energie geven en heeft invloed op je staat van zijn. De eenvoudige oefeningen kun je eenvoudig integreren in je dagelijkse leven.

Veel valt op z’n plek door eerst op gevoelsniveau te ervaren wat er in de onderstroom gebeurt. Vervolgens brengen we dit naar de cognitieve bovenstroom. De voet gaat van het gaspedaal. We reiken je handvatten aan om het geleerde te integreren in je dagelijks leven. Jouw levensenergie kan weer vrij stromen.

Wat krijg je?

 • Verblijfskosten (8 dagen, 7 overnachtingen)
 • Verdiepend, ontspannend én integrerend programma
 • Twee ervaren, complementaire begeleiders, 1 kok en facilitair ondersteuner
 • Koffie en thee gedurende de dag
 • Gezonde veganistisch of vegetarische maaltijden(zoveel mogelijk biologisch en/of kleinschalig verbouwd)
 • Overnachting in twee persoons slaapkamer
 • Linnengoed en handdoek
 • Optionele individuele sessie
 • Begeleide wandeling de bergen in
 • Kennismakingsgesprek om behoeftes te polsen en vragen te beantwoorden
 • Kosteloos advies en hulp bij boeken reis.

Ons team van professionals zorgt voor de bedding en structuur waarin je jezelf kunt zijn en welkom bent met water is. Tijdens deze bewustwordingsreis is de begeleiding in handen van Lars en mij.

Retraite voor lichaam & geest

In deze retraite maak je deel uit van een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Je krijgt lekkere, gezonde vegetarische/veganistische maaltijden, vers voor je bereid door een professionele kok. En je bent te gast in een prachtige authentieke boerderij met een goed geoutilleerde groepsruimte die prima bereikbaar is met auto of trein.

Tussen de programma-onderdelen is er voldoende ruimte om te genieten van de natuur, reflectie en ontmoeting. Kortom: we gaan bewegen, dansen, ontspannen, openen, verzachten, loslaten, spelen en natuurlijk:genieten.

Financiële investering

Jouw investering voor deze 8-daagse retraite:

 • particulieren: €1450,-
 • zzp’er: €1950,-
 • via werkgever: €2450,-
 • -

Dit is exclusief de reis naar/van Skåbu. Onze retraites zijn vrijgesteld van BTW.

Onze activiteiten zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar als je werkgever dit vergoedt vanuit bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkel budget of als je een eigen onderneming hebt. Dit laatste levert je fiscaal normaal gesproken inNederland 37-50% en België 25-50% belastingvoordeel op (laat weten als dit niet geldt voor jou).

Opties

Per retraite hebben we ruimte voor 2 deelnemers die vanwege weinig inkomsten, met korting willen deelnemen. Neem daarvoor contact met ons op.

Je slaapt in een 2 persoonskamer (deels stapelbedden).

Meerprijs 1 persoonskamer:

 • € 395,- (1p slaapkamer obv beschikbaarheid)
 • € 695,- (luxe suite obv beschikbaarheid)
 •  

Reis naar Noorwegen

Graag stimuleren we dat je duurzaam reist en het vliegtuig mijdt. De retraite plek is vanuit Nederland of Vlaanderen prima bereikbaar met trein, boot en/of auto. Wij helpen je graag bij het boeken van je 2 daagse treinreis via Denemarken en Zweden.

Makkelijkste is het kopen van een 4 daagse interrail pas. Deze kost€258,- (excl. aanbevolen zitplaatsreserveringen à ca. €5,- per dag en overnachtingskosten voor de heen- en terugreis van €30 à €100,-/nacht. Reis je graag comfortabel in 1e klas? Dat kan met interrail voor €328,-.

Wil je minder lang treinen? Neem dan in plaats vaneen hotel onderweg in Zweden de DFDS nachtboot tussen Kopenhagen en Oslo. Datkan als je ruim van te voren boekt met onze hulp voor ca. 100,- enkele reis. 

Wees welkom, gun het jezelf en meld je hieronder aan!

Meld je aan

Dank je wel voor je aanmelding. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact gegevens
06 - 16449916
evelien@kom-op-adem.nl
www.kom-op-adem.nl
Klavermeen 30
3844 PS Harderwijk
KvK: 71237550