November 9, 2022

Bezinning

Door:

Evelien Kouwer

Coach

Als ik dit plaatje zie dan denk ik aan een oud klooster, aan de weg die we gaan, de weg die ik ga. Een aantal jaren geleden had ik een vaste baan bij een mooie organisatie. Ik heb daar met veelplezier gewerkt, maar het 'jasje' begon soms wat te wringen. Dat maakte dat ik op onderzoek uitging in mezelf. Wat zou ik nog graag willen doen in mijn werkzame leven?! Dat was een roerige periode met veel vraagtekens. Diep vanbinnen wist ik dat ik op dat moment niet meer op de goede plek zat, maar om dat toe te geven was niet makkelijk. Mijn vertrouwde baan, financiële zekerheid, leuke collega's, cliënten etc. kon ik toch niet zomaar loslaten en wat dan??Met mijn hoofd beredeneerde ik ieder verlangen kapot.  

Totdat ik een goeie coach op mijn pad kreeg die tegen mij zei ‘de tros moet los, als de tros los is kun je gaan varen’ (met dank aan Anke van der Meulen). Wow... dat vond ik heftig, maar ik voelde diepvan binnen dat ze gelijk had. Ik vroeg: als jij voorlopig dan maar mijn boei wil zijn, waar ik me aan vast kan houden, dat beloofde ze. Eerlijk gezegd had ik die boei niet heel lang nodig. Toen de tros los was (los van alle vastgeroeste gedachten) kon het gaan stromen. Voor mij werd dat een coachopleiding bij Adriaan Hoogendijk waar ik o.a leerde te vertrouwen op mijn intuïtie en kennis, een aantal lichaamsgerichte opleidingen waaronder scholing op het gebied van de adem en deTrager-practioner opleiding, omdat ik ervan overtuigd ben dat alle antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Het (opnieuw) leren verbinden met je lichaam brengt je weer thuis bij jezelf.


Het was en is een boeiende reis met steeds nieuwe elementen. Inmiddels werk ik alweer wat jaartjes als ademcoach en inmiddels Trager-practioner in combinatie met interim-leidinggevende in de zorg. 
Vorige week heb ik weer een mooie opdracht af mogen ronden bij Zorgspectrum Het Zand. Wat begon als een opdracht van drie maanden werd uiteindelijk een opdracht van ruim eenjaar op verschillende plekken binnen de organisatie. Met dank Aan Gerdien Doornewaard en EstherZagers voor het vertrouwen. Met dank aan alle collega's waar ik mee heb mogen samenwerken.Een organisatie met een mooie visie en volop in ontwikkeling! Ik heb hier met veel plezier gewerkt. 
Nu is het even pas op de plaats, koers bepalen. Wat meer tijd en aandacht voor het verder ontwikkelen van mijn praktijk in Ademcoaching en Trager Approach.

Vanaf januari ben ik weer beschikbaar voor een nieuwe interimbaan voor 16 t/m 24 uur per week.

 

Nieuwsgierig naar meer?

Maak dan een connectie op LinkedIn, Instagram of Facebook, of klik op de knop hieronder voor een vrijblijvende afspraak.

Maak vrijblijvend een afspraak

January 12, 2024

Retraite Noorwegen 2024

Retraite Herbron jezelf - van 28 augustus t/m 4 september 2024 op een prachtige locatie in Skåbu.

Bekijk blog
Bekijk post

February 23, 2023

Wie ga jij blij maken?

Als jij iemand rust en ontspanning cadeau kan geven, dan zou je dat meteen doen, toch? Dan heb ik goed

Bekijk blog
Bekijk post

February 7, 2023

Momentje voor jezelf

Op een bankje aan het water - rust en stilte

Bekijk blog
Bekijk post
Contact gegevens
06 - 16449916
evelien@kom-op-adem.nl
www.kom-op-adem.nl
Klavermeen 30
3844 PS Harderwijk
KvK: 71237550