June 4, 2022

Is coaching iets voor mij?

Door:

Evelien Kouwer

Coach

Herken je deze vraag?

Dan ben je wellicht op zoek. Op zoek naar inzichten, antwoorden, misschien een nieuwe koers? Of weet je het nog niet zo goed en heb je alleen dat onbestendige gevoel. Struin je nu het wereld wijde web af in de hoop dat ‘vraag het aan Google’ je meer wijsheden gaat geven. En ben je nu hier. Welkom!

Dan kan ik je alvast één ding zeggen. Goed bezig! Onderzoeken is goed. Maar nu onze wegen elkaar toch even kruizen, doe ik graag een duit in je zoek-zakje. En kijken we even samen naar wat een coach zoal doet.

Het kan namelijk zeer verhelderend zijn als je iemand even mee laat kijken, een tijdje. Iemand die de juiste afstand heeft om samen met jou datgene helder te krijgen waar jij midden in zit. Want dat een goede afstand essentieel is om iets te kunnen ontwarren is duidelijk. Probeer maar eens een boek te lezen wanneer je hem tegen je neus aanhoud. Echt niet te doen.

Kort samengevat. Een coach denkt mee. Niet alleen vanuit opgedane ervaring, maar ook vanuit gedegen trainingen. En een coach reikt aan. Met als enige doel dat jij weer grip krijgt, helder zicht en door kunt. Punt.

Er staat een gereedschapskist boordevol met tools klaar voor jou. Een kist vol met expertise, trainingen, kennis en ervaringen. Hoe mooi is dat. Nee, je hoeft er niet zelf in te grabbelen om op goed geluk het juiste eruit te vissen. Het tegendeel is waar. Juist samen wordt er gekeken naar waar jij staat. Wat geschikt is, voor jou. Wat je verder brengt naar jouw doel. Dat is belangrijk. En daar ga jij mee aan de slag.

“En nu?!”, hoor ik je denken. “De ene coach is de andere toch niet?”.

Dat klopt. En dat is maar goed ook. Want dat betekend dat er absoluut ook iemand tussen zit waar jij een klik mee kunt hebben, waar jij je vertrouwd bij voelt. Want alleen dan is er ruimte om eerlijk naar jezelf te durven kijken. Zonder inzicht, geen groei.

Neem er rustig de tijd voor. Het hoeft niet nu, onmiddellijk en direct. Waarom? Omdat jij belangrijk bent. Je investeert in jezelf. Je mag er best een nachtje over slapen. En proef sfeer. Sfeer zegt veel. Scrol gewoon wat door websites heen zonder direct in alle zinnen te duiken. Dat komt daarna. Daarna kun je verder uitfilteren. Wat is hun visie. Wat vind jij belangrijk. Word je liever door een vrouw gecoacht of juist een man?

Jij wilt hier waarde uithalen. Wees dus kritisch. Stel jezelf deze vragen. Zo verzand je niet.

En onthoud, Jij doet er toe!

Warme groet,

Evelien

Nieuwsgierig naar meer?

Maak dan een connectie op LinkedIn, Instagram of Facebook, of klik op de knop hieronder voor een vrijblijvende afspraak.

Maak vrijblijvend een afspraak

January 12, 2024

Retraite Noorwegen 2024

Retraite Herbron jezelf - van 28 augustus t/m 4 september 2024 op een prachtige locatie in Skåbu.

Bekijk blog
Bekijk post

February 23, 2023

Wie ga jij blij maken?

Als jij iemand rust en ontspanning cadeau kan geven, dan zou je dat meteen doen, toch? Dan heb ik goed

Bekijk blog
Bekijk post

February 7, 2023

Momentje voor jezelf

Op een bankje aan het water - rust en stilte

Bekijk blog
Bekijk post
Contact gegevens
06 - 16449916
evelien@kom-op-adem.nl
www.kom-op-adem.nl
Klavermeen 30
3844 PS Harderwijk
KvK: 71237550